To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Tuesday, September 30, 2008

Repo Man

Iranilaisen laivan kaapanneet somalimerirosvot ovat kuolleet outoon sairauteen, kertoo The Times. Laivalla on varustajan lausunnon mukaan lastina "kemikaaleja".

Ruukinmatruunalla alkoi heti raksuttamaan, ja hänelle tuli taudinkuvasta elokuva Repo Man mieleen. Ettei vain kyseistä kemikaalia käytetä keltaisen kakun leipomiseen?

1 comment:

jukkaaakula said...

Suomalaisten oli helpompi hyväksyä roskapankki koska suomalaisten itsekunnioitus on sodan ja puolueettomuus- eli myöntyvyyspolitiikan myötä jo viety.

Homo Economicus on käsitteenä ehkä kuolemassa. Se on liian paljon ristiriidassa kokeellisten tulosten kanssa. En välttämättä ymmärrä miksi itsekunnioituksen säilyttämistä pitää kutsua typeryydeksi.

Ihminen on sellainen olio että se ei kykene säilyttämään itsekunnioitusta jos suostuu "epäreiluihin" transaktioihin. On paljon muuta mihin ihminen ei kykene kuten olemaan onnellinen ja ilman yhtään ihmissuhdetta. Ei sitäkään kutsuta typeryydeksi.

"Epärationaalisuudesta" voi ehkä puhua jos rationaalisuus määritellään nimenomaan Homo Economicus oletuksen mukaisena käyttäytymisenä.