To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Friday, November 6, 2009

Jalkapallohuliganismia - kentällä?

Jalkapalloa on totuttu vertaamaan jääkiekkoon niin, että jalkapallossa huligaanit ovat katsomossa ja kentällä ollaan siististi, kun taas jääkiekossa huligaanit ovat kentällä mutta katsomossa ollaan siististi.

Mutta amerikkalaiset naisjalkapalloilijat (peli siis on soccer, ei suinkaan kainalopallo) ovat onnistuneet rikkomaan tämän stereotypian. Tai sitten tuomari ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

Tulee jotenkin NHL mieleen noista tempuista.

4 comments:

Sapeli said...

Eivät naisfutaajat (tuossa videossa) sentään vetäneet paitaa pois vastustajalta! Itse vedin kerran paidan irti vastustajan hyökkääjältä, joka oli pääsemässä maalinteko tilanteeseen (siitä ei tullut edes keltaista korttia, mutta sentään rankkari).

Leikki sikseen. Oli siitä aika rajuja otteita (lyönti tisseihin ei onnistu miesfudiksessa!).

Mielestäni tempaisu letistä pelikentän pintaan oli lähinnä koominen, ei mikään huligaaniteko.
Miesfudiksessa ei voi yleensä käyttää lyhyiden lettien johdosta.

Kiva video, kopioin sen itsellenikin!

Kari Rydman said...

Kun raha ratkaisee, tuollaiset otteet sallitaan mikäli ne tuovat lisää yleisöä ja mainostajia. - Muistanko oikein, että NHL:ssä törkeyksiä ruvettiin siivoamaan nimenomaan pelaajien vaatimuksesta, ei managereitten tai valmentajien?
Pelkäänpä, että puhtaan ja reilun urheilun ajatusta voi enää nostalgisesti nyyhkien muistella. Ei se pikkupoika-aikoinakaan reilua ollut: jos joku voitti, niin muut sanoivat "no niinku sä oot harjotellu!"...

tlajunen said...

En tiedä tekikö Ruukinmatruuna juuri yleistyksen maailmanennätyksen, mutta ainakin hyvin lähelle.

Videossahan kaikki koiruudet tekee yksi ja sama pelaaja, punaisten numero 15. En sen perusteella lähtisi leimaamaan koko joukkuetta, puhumattakaan koko naisjalkapalloilua.

Zaphod said...

Olen samaa mieltä tlajusen kanssa, kyse on yksittäistapauksesta.

Onneksi tuohon käytökseen puututtiin nopeasti ja tuo videon epäurheilijamainen pelaaja numero 15 erotettiin joukkueesta.

sports.espn.go.com/ncaa/news/story

Ehkä naisjalkapalloilullakin on vielä toivoa.