To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Saturday, October 8, 2011

Kemiaa herkkäuskoisille, osa XVIII

Juutalaiset ovat tunnetusti varsin fiksua väkeä - menihän tämän vuoden kemian Nobel Israeliin -, mutta mikäli olettamus suomalaisista Isaskarin jälkeläisinä pitää paikkaansa, eivät Väinölän lapset jää juurikaan kakkoseksi Israelin lapsille. Suomessa nimittäin on keksitty spontaani sukupuolenvaihdos.

Uusin Lääkärilehti kertoo hiukan erikoisesta tapauksesta. Siinä 22-vuotias nainen oli alkanut miehistyä seurustellessaan bodarimiehen kanssa.

No. Transseksualismi on harvinaisen ikävä asia, ja siihen on olemassa täsmälleen yksi toimiva hoito ja se on sukupuolenvaihdos. Ja siihen kuuluu myös hormonihoito eli kehon hormonaalinen muokkaaminen vastakkaisen sukupuolen mukaiseksi. Ja tämä on täsmälleen se, mitä tälle naiselle tapahtui. Lääkärilehden mukaan naisen oireita olivat miehekäs karvankasvu, akne, pälvikalju ja klitoriksen suureneminen.

Naisen hakeuduttua lääkärille oireiden alkuperä pysyi pitkään mysteerinä. Hänelle tehtiin perusteelliset tutkimukset ja kasvaimia etsittiin munasarjoista ja munuaisista. Oli selvää, että jotain oli vialla.

Tarina ei kerro, että lakkasivatko naisen kuukautiset, mutta jos niin kävi, tällöin jotain oli todella vialla. Samoin työtoverit lienevät ihmetelleet jo pitkään jatkunutta outoa, selittämätöntä flunssaa...

Vajaan puolen vuoden kuluttua nainen tuli kontrollikäynnille. Oireet olivat huomattavasti vähentyneet ja testosteronitaso oli laskenut normaaliksi. Kävi ilmi, että nainen oli muuttanut asuinpaikkaa ja eronnut kehonrakennusta harrastavasta poikaystävästään.

Syylliseksi paljastui miehen kylpytakki, jota nainen oli käyttänyt. Bodareilla on paha taipumus sekoilla kaikenlaisten mömmöjen kanssa, ja tämä jamppa oli käyttänyt suuria määriä testosteronivoidetta. Ja lainattuaan testosteronivoidetta käyttäneen miesystävänsä kylpytakkia, nainen itsekin oli saanut elimistöönsä testosteronivoidetta.

Hormoneilla on se paha taipumus, että niiden molekyylit ovat varsin pieniä, ja ne imeytyvät elimistöön ihon kautta. Ne kaupan päälle eivät ole reagensseja vaan katalyyttejä, ja vaikuttavat hyvin pieninä pitoisuuksina. Ja tässä tapauksessa oli käynyt juuri näin. Kylpytakissa oli testogeeliä, joka oli imeytynyt naisparan ihon läpi ja alkanut tehdä tehtäväänsä naisen elimistössä. Ruukinmatruuna on nimittäin nähnyt tämän tapahtuvan. Hän tuntee erään naisesta mieheksi -transseksuaalin, ja tuo on juuri se, mitä siinä prosessissa käy.

Mutta samalla se soittaa hälytyskelloja. Bodareilla nimittäin pääsääntöisesti se aivolihas jää vähän vähemmälle huomiolle, ja sekä huumeita että hormoneja käytetään melko surutta. Se, että mies alkaa käyttämään testogeeliä, kertoo että hän on valmis pelaamaan filunkipeliä. Ja jos mies on valmis pelaamaan filunkipeliä bodauksessa, hän todennäköisesti tekee sitä myös muussakin. Ja se, että testogeeliä riittää kylpytakkiin saakka, kertoo karua kieltään käytetystä annostuksesta.

Oli naisen onni, että hän otti eron tuosta poikaystävästä. Siinä olisi voinut käydä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä todella pahasti.

18 comments:

Jakke said...

"Kylpytakissa oli testogeeliä, joka oli imeytynyt naisparan ihon läpi ja alkanut tehdä tehtäväänsä naisen elimistössä. Ruukinmatruuna on nimittäin nähnyt tämän tapahtuvan."

Njaa, olet päässyt todistamaan sitten melkoisen harvinaista tapahtumaa. Kun nimittäin oikein kukaan muu ei ole nähnyt moista tapahtuvan. Ja tuokin case jättää enemmän kuin paljon kysymyksiä auki.

Siinä ei ole mitään poikkeuksellista, että bodareiden naisystävillä ääni tuppaa laskemaan pari oktaavia ja kasvokarvoitus lisääntyy, ja mitään muuta ei ole otettu tai annettu kuin vitamiineja, mutta niissäkin selitys on raadollisempi kuin testogeeli aamutakissa.

Ironmistress said...

Jakke, tuo on täsmälleen se, mitä sukupuolenvaihdoksessa tapahtuu. Jos naisella on vielä ollut tavallista herkemmät hormonireseptorit, soppa on ollut valmis.

Todettakoon, että tuossa tapauksessa miehen on täytynyt lotrata sen testogeelin kanssa todella rajusti.

Ironmistress said...

Ohessa Lääkärilehden sivu. Artikkelin "Puolison käyttämä testosteronivoide voi aiheuttaa naiselle ongelmia" kirjoittajaksi on mainittu Pertti Kirkinen.

Ötöpesän jengi said...

Hmm. Israelin heimojen pelehtimisestä farmakopean kanssa:

http://brooklynpaper.com/stories/33/39/all_caffeinesuppositories_2010_09_24_bk.html

Nyt kun Yom Kippur on ohi, niin kahvinystävät voinevat taas nauttia paheestaan ihan per os eikä per anus...

;)

Ironmistress said...

On ainakin kosheria...

Ötöpesän jengi said...

Voihan heksyylibromidi sentään. Kiva, kun tähän sarjaan tuli taas uusi osa.

Seurantasivukin päivitetty:

http://pehmojengi.blogspot.com/2010/10/kemiaa-herkkauskoisille-seurantasivu.html

Ötöpesän jengi said...

Tässä tilanteessa Ötöpesän jengi (ja pastori Palloveikko eritoten) on rabbin kanssa samaa mieltä.

Noina pelkoa herättävinä päivinä olisi kai syytä mennä itseensä ja ajatella, mitä on tullut kämmättyä. Jos nyt vaikka on tultu oltua ilkeä jollekin, niin voisi pyytää anteeksi.

Pelkoa herättävinä päivinä oikeasti hengellinen, rehellinen asenne lie parempi. Pelkkä ritualistiikka on perseestä....;)

Nimellinen said...

Epäilen vahvasti kylpytakki-teoriaa. Todellisempi selitys lienee seksiaktin aikana imeytynyt voide tai sängystä lakanoiden kautta tullut. Tai sitten kylpytakkia ei ikinä pestä ja sitä pidetään päivittäin monta tuntia. Voi myös olla, että bodari on viksuna hieronut voidetta kasseihin ja sarveen ja siippa on harrastanut oraalista kopulaatiota. Ei olisi ensimmäinen kerta kun lääkärille kerrotaan muunneltua totuutta häveliäisyyssyistä.

Ironmistress said...

Nimellinen, olennaista on se, että T-Stoff on tullut elimistöön ihon kautta. Se voi olla tullut lakanoista tai aamutakista (tai jampan hepin kautta), mutta yhtäkaikki se on absorboitunut ihon kautta.

Bodareilla on tapana olla hyvin holtittomia hormonien kanssa. Tuo aamutakkijuttu kuulostaa siksi täysin uskottavalta: lakanoita vaihdetaan usein, mutta aamutakkia pestään harvoin.

Ironmistress said...

Todettakoon, että tämä tapaus antaa uutta valoa Herakleen ja Deianeiran tarinaan...

Tiedemies said...

Yhtä juttua tässä tekstissä en ymmärrä: Millä tavalla hormonien käyttö on "filunkipeliä"?

Ironmistress said...

TM, samalla tavoin kuin douppaaminen yleensäkin.

DuPont said...

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/nobel-immuunitutkijoille-miten-kehon-puolustusjarjestelma-toimii

RM on joskus kirjoittanutkin tuosta juutalaisten nobelistien määrästä. Se taitaa tänäkin vuonna hieman kasvaa, melkoisiin määriin.

Evojeesus said...

hormonien käyttö 22-vuotiaana on tyhmää ja tarpeetonta mutta saatan itsekin tehdä tuota kun mittarissa on 55. Testosteronikorvaushoidon psyykkiset vaikutukset ovat kuulemma mittavat, ts. stressin ja vastoinkäymisten sietokyky palautuu vanhallakin miehellä 25-vuotiaan tasolle.

ps. superhumanradio.com

Markku said...

Itse selvittäisin ennen testosteronin tai kasvuhormonihoidon aloittamista keski-ikäisenä mahdollisen kasvaneet syöpä- ja muut terveysriskit. Naisilla nimittäin pitkäaikaisella estrogeenikorvaushoidolla on todettu yhteys kasvaneeseen rintasyöpäriskiin. Liian suuret annokset ja pitkäaikainen käyttö ovat tuottavan enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Anonymous said...

Aivolihas on bodareilla tosiaan aina jäänyt treenaamatta, jaajaa, oletko kuullut herrasta nimeltä Schwarzenegger, on saanut elämänsä aikana aika monessa mukana, ja tienannut jokusen taalan. Mikä sinä olet haukkumaan, et edes siinä onnistu.

Anonymous said...

Aivolihas on bodareilla tosiaan aina jäänyt treenaamatta, jaajaa, oletko kuullut herrasta nimeltä Schwarzenegger, on saanut elämänsä aikana aika monessa mukana, ja tienannut jokusen taalan.

Mikä sinä olet haukkumaan - etkä edes siinä onnistu.

Nick Name said...

Aivolihas on bodareilla tosiaan aina jäänyt treenaamatta, jaajaa, oletko kuullut herrasta nimeltä Schwarzenegger, on saanut elämänsä aikana aika monessa mukana, ja tienannut jokusen taalan.

Mikä sinä olet haukkumaan - etkä edes siinä onnistu.