To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Sunday, October 9, 2011

Oli käydä hullusti

Venäjällä puolestaan raportoidaan vielä eriskummallisemmasta tapauksesta. Siellä nimittäin silikoni-implantit pelastivat naisen hengen.

Pravda tietää kertoa nelikymppisen moskovalaisnaisen selvinneen hengissä puukotuksesta rintaan silikoni-implanttiensa ansiosta, koska tämän D-kuppikoon implantit pysäyttivät veitsen terän. Ironista kyllä, hyökkääjä oli naisen oma aviomies, joka oli vieläpä ehdottanut kyseisten implanttien hankkimista viisi vuotta sitten.

Lehden mukaan iskun torjunut vasen implantti ei vuotanut tai menettänyt edes muotoaan, mutta nainen kävi vaihdattamassa sen joka tapauksessa iskun jälkeen.

Tämä ei ole edes ainutlaatuista. Israelissa jokin aika sitten muuan 24-vuotias neitonen selvisi kranaatinsirpaleesta silikoni-implanttiensa ansiosta - kranaatinsiru juuttui niihin. Silikoni-implanteista tulikin hyvin nopeasti kosheria, koska ne voivat pelastaa ihmishengen. Huffington Postin mukaan viime vuoden helmikuussa D-kupin implanteilla varustettu nainen joutui ampumavälikohtauksen keskelle hammaslääkärin vastaanotolla Los Angelesissa. Luodin onnistui kuitenkin vain puhkaista implantti ja jättää pieni arpi.

Ruukinmatruuna pohtii kuitenkin. Nykypäivän implantit ovat paljon turvallisempia kuin 20-30 vee sitten ja naisille kuitenkin nisät ovat hyvin intiimi ja tärkeä asia, ja moni rintasyöpäpotilas on saanut omanarvontuntonsa implanteilla takaisin. Mutta miten hyvin sujuu se funktio, johon rinnat ylipäänsä on tarkoitettu - eli antaa elämää pienelle ihmiselle, joka imee energiaa itseensä niistä?

27 comments:

Juoni said...

On sangen yleinen harhaluulo, että ihmisnaaraan nisien primääri funktio olisi imetys; Kuitenkin tarkkailemalla muita luonnonvaraisia nisäkkäitä havaitsemme että nisien koolla ei ole korrelaatiota imetyksen tehokkuuteen. Näinollen voimme päätellä että ihmisnaaraan (kookkaat) nisät ovat seksuaalisen valinnan tulosta.

Ironmistress said...

On sangen yleinen harhaluulo, että ihminen ylipäänsä olisi nisäkäs l. imettäväinen, ja on sangen yleinen harhaluulo, että äidinmaito olisi ylipäänsä pienokaisen tärkein ravinnonlähde tämän ensimmäisinä elinkuukausina.

Juoni said...

"On sangen yleinen harhaluulo, että ihminen ylipäänsä olisi nisäkäs l. imettäväinen,"

???

"on sangen yleinen harhaluulo, että äidinmaito olisi ylipäänsä pienokaisen tärkein ravinnonlähde tämän ensimmäisinä elinkuukausina."

Nyky-ihmisillä ei välttämättä, mutta lajihistoriassa kyllä.

Ironmistress said...

Niin. Luultavasti kuka tahansa äiti - mukaanlukien ruukinmatruuna itsekin - tietää ja osaa kertoa, mihin niitä rintoja oikein tarvitaan ja mihin niitä käytetään.

Ruukinmatruuna kirjoitti muutama vuosi sitten rintaruokinnasta ja sen vaikutuksesta lapsen kehitykseen.

Tomi said...

RM:"On sangen yleinen harhaluulo, että ihminen ylipäänsä olisi nisäkäs l. imettäväinen, ja on sangen yleinen harhaluulo, että äidinmaito olisi ylipäänsä pienokaisen tärkein ravinnonlähde tämän ensimmäisinä elinkuukausina."

Mitä höpötät?
Naisen rinnat ovat puhtaasti seksuaalivalinnan tulos. Muilla ihmisapinoilla on suht. pienet lattarinnat, niillä voi ruokkia pentua aivan yhtä hyvin. Ruokkiminen ei vaadi rintojen suuruutta tai pyöreyttä.

Juoni said...

"Niin. Luultavasti kuka tahansa äiti - mukaanlukien ruukinmatruuna itsekin - tietää ja osaa kertoa, mihin niitä rintoja oikein tarvitaan ja mihin niitä käytetään."

Kyllä, kyllä.

Mutta kirjoitit rintaimplanteista ja niiden vaikutuksesta naisten itsearvostukseen.

Nisien primääri funktio per se on toki imetys, mutta rintojen koko ja muoto ja täten vaikutus naisten itsearvostukseen on nähtävästikin seksuaalivalinnan tulosta.

Anonymous said...

Silikonien ei kyllä pitäisi estää imettämistä. Ne asetetaan yleensä rintalihaksen alle, jossa ne eivät ole kosketuksissa maitotiehyiden kanssa.

kermit said...

hehheh. sarkasmianturit on taas jääneet alas joiltakin lukijoilta

Ironmistress said...

Juoni, nyt on pakko kertoa salaisuus: yksikään nainen ei ole ikinä tyytyväinen rintoihinsa. Pienirintaiset kadehtivat isorintaisia ja heidän uhkeuttaan, kun taas isorintaiset ovat kateellisia pienirintaisille ja niille upeille avoselkäisille leningeille, joita ei isoilla rinnoilla oikein pidetä.

Ja äitiys sitten tietenkin sotkee kaiken, kun rinnat turpoavat pari kuppikokoa isommiksi. Moni isopovinen harkitsee siinä vaiheessa pienennysleikkausta - jos rinnat ovat suhteessa torsoon isot, on syytä hankkia joko todella hyvät liivit tai selkäkipuja on odotettavissa.

Mutta olennaista on, että on edes jotain nisäkästä. Rinnat ovat se asia, joilla teemme selkeän eron miehiin. Rintansa menettänyt nainen on kuin amputoitu, hän on menettänyt ison osan ruumiinkuvaansa. Siksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen implanteilla on valtava moraalinen vaikutus paranemisessa.

Ironmistress said...

Ano, tuo oli hyvä tieto.

Tomi said...

Taannoin todettiin tutkimuksessa, että silikonirintojen käyttäjät tekevät useammin itsemurhia kuin muut naiset.
Syy on luultavasti se, että huonon itsetunnon ja itsensä rumaksi kokevat naiset ottavat silikonit muita helpommin.

Juha Järvinen said...

Turvatyynyjen evoluution historiaa osa II.haha

Risto said...

Hiukan OT. Mutta työkaverin tapaus ansaitsee maininnan. Kaverin vaimo halusi silikonit, ja kaveri ajatteli että juu! Operaation jälkeen vaimo lähti toisen miehen matkaan, ja tissit jäivät exän maksettaviksi. Myöhemmin selvisi, että koko juttu oli etukäteen suunniteltu.

Anonymous said...

Amerikasta kuuluu kummia. Jotkut julkkisnaiset ovat alkaneet poistattaa silikonejaan, ovat kuulemma epämukavat.
Eräs miespuolinen julkkis taas sanoi, että silikonirinnat tuntuvat kylmiltä ja liian kovilta käsissä.

Sananvahvistus, andsin

tommi said...

Kauneus on ihmisruumiin prioriteeteissa heti toisena henkiinjäämisen jälkeen. Onneksi on olemassa ihmisiä, jotka hankkivat kauneusleikkauksia ja suostuvat siinä sivussa koekaniineiksi, joiden avulla saadaan kaikkia hyödyttävää tietoa.

Vähän samalla tavalla kuin huumeidenkäyttäjät hyödyttävät maailmaa kartoittamalla erilaisten huvia tuottavien kemikaalien haittavaikutuksia ja helpottavat näin parempien kehittämistä.

Näin pian kaikki saadaan lääkittyä kauniiksi ja onnellisiksi ja ihmiset pääsevät toteuttamaan itseään vapaina sellaisista epäolennaisuuksista kuin ulkonäkö- ja tunneongelmista.

Ironmistress said...

Tommi, lisäksi kerromme että kuu on juustoa, Joulupukki asuu Korvatunturilla ja maa on litteä kuin pannukakku.

Markku said...

Kyllä ne rasvapaakut siinä rintarauhasten ympärillä ihan seksuaalivalinnasta johtuen ovat.

Ironmistress said...

Markku, ei vauvoja rasvapaakuilla imetetä.

tommi said...

yksikään nainen ei ole ikinä tyytyväinen rintoihinsa. Pienirintaiset kadehtivat isorintaisia ja heidän uhkeuttaan, kun taas isorintaiset ovat kateellisia pienirintaisille ja niille upeille avoselkäisille leningeille, joita ei isoilla rinnoilla oikein pidetä.

Tuokin ihmisiä jumittava pikkuongelma ratkeaa heti, kun rintaimplanteista saadaan sellaisia, että niiden kokoa ja muotoa voidaan muuttaa vaikka lennossa.

Vähän vain tuotekehittelyä ja taas yksi ikiaikainen itkunaihe on unohdettuna historiassa. Yleensäkin ihmiskunnalla on sellainen vika, että keksitään kaikenmaailman takapajuistavia lohtufantasioita kun oikeasti ainoa mitä tarvittaisiin olisi paremmat lelut.

Istoo said...

Miten niin on harhaluulo, että ihminen olisi nisäkäs? Nisäkkään määritelmään kuuluu tasalämpöisyys, poikaset syntyy kohdussa, imetys... Mikä sitten ihminen jos ei nisäkäs? Ihme huuhailua taas...

Tomi said...

RM, katsoppa minkälaisilla nisillä muut nisäkkäät imettävät. Eivät ne ole suuria ja pyöreitä. Kyllä rinnat naisilla ovat puhtaasti seksuaalivalinnan tulosta.

Markku said...

Täti Takkirauta, eikä kastelukannua voi opettaa puhumaan saksaa.

Ironmistress said...

Istoo, et siis ymmärtänyt sarkasmia...?

Ironmistress said...

Tomi, muut nisäkkäät myös kulkevat pääsääntöisesti neljällä jalalla, eivät pystyasennossa. Tai sitten uivat kuten valaat.

Ironmistress said...

Tommi, jos lehmillä olisi siivet...

Ironmistress said...

Ei ole helppoaHollywoodissakaan...

Juoni said...

"Juoni, nyt on pakko kertoa salaisuus: yksikään nainen ei ole ikinä tyytyväinen rintoihinsa."

Tämä on yksi seksuaaliornamenttien tunnuksia biologiassa.