To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Monday, October 17, 2011

Päivän sarkasmi

Mikään uskonnon nojalla propagoitu hölynpöly ei milloinkaan osoittaudu yhtä tuhoisaksi kuin tieteen nojalla propagoitu hölynpöly.

9 comments:

Tomi said...

Mitäs ovat ne tieteenvarjolla markkinoidut hölynpöly?

Tai arvaan, että AGW kuuluu mielestäsi niihin.

Sika said...

Molemmilla on perusteltu ihmisten ja ihmisryhmien tappamista, onko jotain vielä tuhoisampaa?

Ironmistress said...

Tomi, mielessä olivat kyllä lähinnä rotuopit ja sosiaalidarwinismi.

IDA said...

Nyt, vaikka modernismin erheet tuomitsenkin, on pakko tieteen puolesta sanoa, että esimerkiksi toisen maailmansodan, jota edeltäneenä aikana sosiaalidarwinismi oli normitiedettä, aikana tuhovoima, joka pahuudella oli käytettävissään oli vain huikeasti suurempi kuin koskaan ennen koko historian aikana. Sinänsä se ei ollut sen pahempaa. Ja tuhovoiman suuruus taas ei johtunut ainakaan puhtaasti pahuudesta, sitä vain saattoi käyttää niin.

Anonymous said...

Moi,
Kirjoitapa kuoleman rajatapauksista. Tässä mielenkiintoinen johdatus aiheeseen: http://areena.yle.fi/ohjelma/1674592 Tänään ohjelma on vielä 5pv nähtävissä.

Olen itse miettinyt jotain satunnaisien kuvioiden-, tai satunnaisgeneraattorilla muodostettujen kuvioiden tuomista sairaalahuoneeseen potilaan kliinisen kuoleman aikana ja jos kuolleet ne pystyvät näkemään, voisin lunastaa Jameksen palkinnon.

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

Dokkarissa viitattiin tuommoiseen tutkimukseen, odotan mielenkiinnolla.

Mulla ei ole kompetenssia arvioida noita dokkarissa viitattuja tutkimuksia, ehkäpä sulla on...

Tätä kommenttia ei ole tarkoitettu julkaistavaksi. Kaino toiveeni on, että kirjoittaisit aiheesta jossain vaiheessa blogikirjoituksen.

PP

Mutakuoppa, joka puhuu said...

Kun toinen anonyymi pyysi blogikirjoitusta, rohkaistun itsekin pyytämään sellaista.

Olen nimittäin pitkään tykönäni mietiskellyt, voiko luostarielämä todella auttaa vapautumaan jälleensyntymisen ikeestä? Länsimainen mieleni nimittäin tuppaa ajattelemaan, että luostarielämä on maailman pakenemista. Ajattelen, että tosi kovat jätkät valaistuvat käydessään normitöissä.

Kysyn tätä siksi, että olen vakavan masennuksen takia pois työelämästä. Meditaation keskittyvä luostari(nkaltainen)elämä kuulostaisi taivaalliselta. Mutta tavallaan minusta tuntuu, että se olisi huijausta, todellisuuden pakenemista. Kärsimyksen pakenemista. Vai onko kyse vain luterilaisesta häiriintyneestä etiikasta, että minun pitäisi ottaa vastaan ja kestää kaikki mahdollinen kärsimys ja sitten vasta voisin vapautua?

Meikäläinen kulttuurihan ei arvosta selän kääntämistä maailmalle. Idässä, ja jossain mielessä katolisilla ja ortodokseila, on sen sijaan se perinne.

Eikö ole merkillistä, että jos haluaisin keskittyä elämään rauhallista, vaatimatonta ja henkisyyteen keskittynyttä elämää, se on tässä yhteiskunnassa pahempi asia kuin jos olisin juoppo?

"Mutakuoppa, joka puhuu"

Found Tyche? said...

@Ano:
"Olen itse miettinyt jotain satunnaisien kuvioiden-, tai satunnaisgeneraattorilla muodostettujen kuvioiden tuomista sairaalahuoneeseen potilaan kliinisen kuoleman aikana ja jos kuolleet ne pystyvät näkemään, voisin lunastaa Jameksen palkinnon."

Hohhoijaa. Eiköhän niillä kuolleilla ole paljon mielenkiintoisempaakin tekemistä kuin joidenkin tyhmien kuvioiden ihmettely.

Juha said...

Taloustiede ja sen markkinoimat uudet uljaat sijoitustuotteet sekä niiden johdannaiset...

Found Tyche? said...

@Mutakuoppa "Länsimainen mieleni nimittäin tuppaa ajattelemaan, että luostarielämä on maailman pakenemista. Ajattelen, että tosi kovat jätkät valaistuvat käydessään normitöissä. "

Ehkäpä tuo tunnustuksellinen uskonnonopetus kouluissamme on luonut meille tällaiset kollektiiviset harhakuvat. Tai sitten Kreikassa lomalla nähdyt vuoren huipuille rakennetut pikkuiset rakennukset ja munkkiluolat..

Kun katselee ympärillä olevia työntekijöitä, niin ei täällä kovin paljon valaistuneita ole. Toki voi löytyä hetkellisiä onnen ja valaistuksen hetkiä liittyen ongelmanratkaisuun yms. mutta..

Mutta luostarielämä maailmalla ei aina ole niin maailmaa pakenevaa kuin kuvitellaan. Luostarit voivat olla mukana erilaisissa yhteiskunnan sosiaalisissa auttamistoiminnoissa.
Uskonnosta riippuen, luostarit voivat olla myös vahvoja oppimiskeskuksia, ja jos näin ei ole, vaikea sellaista on aitona luostarina pitää. Olennaista lienee asenne, valmius keskittyä oppimiseen ja muiden palvelemiseen ja tämä tietenkin tapahtuu aika kurinalaisella pohjalla, ei millään "tänään musta tuntuu vähä niinku siltä että mä voisin vaikka vähän aikaa jotain semmosta.." asenteella.