To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility.
- John Stuart Mill -

None shall be one's slave, none shall be one's master; everyone shall have the same rights, same priviledges, same justice.

- Antti Chydenius -

Any sufficiently sophisticated human thought is impossible to distinguish from artificial intelligence.

- The Ironmistress -

Monday, April 23, 2012

Vaimosta lapsilisää

Ruukinmatruunan pikkuisiin tihrusimmuihin osui pikku-uutinen Ruotsista. Enköpingissä oli maksettu naimisissa olevan naisen isälle lapsilisää ko. neitosesta.

Ruukinmatruunan likaisenharmaa mielikuvitus alkoi raksuttamaan. Kyseessä on siis islamilaisesta maasta kotoisin oleva maahanmuuttajaperhe, jonka tytär oli naitettu islamilaiseen tapaan varhaiskypsässä iässä.

Ruotsissa 16 – 20-vuotiaat lapset oikeuttavat lapsilisään ja myös monilapsisille perheille maksettavaan lisäosaan, mikäli nämä vielä asuvat kotonaan, opiskelevat peruskoulussa tai lukiossa – ja ovat naimattomia.

Mutta toisin kävi. Tyttö oli naitettu maahanmuuttajakulttuurin sisällä miehelle, jolla ei ollut varallisuutta eikä vakituisia tuloja. Lapsivaimon sulhasella ei ollut mahdollisuuksia elättää puolisoaan, jolloin Enköpingin sossu katsoi tytön vanhempien olevan edelleen velvollisia tyttärensä huolehtimisesta ja lapsilisien maksamista jatkettiin avioliiton solmimisesta huolimatta.

Isä oli ilmoittanut paikallisen Kelan paikallistoimistoon tyttärensä avioliitosta ja oletti tiedon sieltä kulkeutuvan kaikille tahoille joita asia koskettaa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja normaalin lapsilisän päälle maksettavan lisäosan maksaminen jatkui 10 kuukauden ajan. Kun vahinko huomattiin, maksuun ehtineitä lisäosia, 10.500 kruunua, alettiin perimään takaisin, mistä tytön isä valitti.

No, ruukinmatruuna laski yhteen 2 + 2 ja tunnetustihan 2 + 2 = 5, hyvin suurilla 2:n arvoilla. Kun mietitään tilannetta eteenpäin, tulee pohdittua että ilmeisesti kyseessä on poikkeustapaus, jota ei saa yleistää. Nuori rakkaus on aina kaunista katseltavaa, mutta se kyllä hiukkasen arveluttaa, että vaimosta maksetaan lapsilisää.

Ehkä kyseessä sittenkin on monikulttuurisuus ja siihen olennaisena osana kuuluva ikäneutraali avioliitto. Ikäneutraalit, samoin kuin lukumääräneutraalit avioliitot ovat erään tietyn nimeltämainitsemattoman uskonnon ja kulttuuripiirin suosiossa, ja on oletettavaa, että tästä kulttuuripiiristä on jälleenkin kyse. Onhan selvää, että ruotsalaisen kansankodin on tehtävä myönnytyksiä ja tingittävä laeistaan ja oikeusperiaatteistaan monikulttuurin ja sen meistä vastenmielistenkin ilmenemien hyväksi, jos vain nettosaanto on positiivinen.

Ja onhan se tietyllä tavalla lutuista, että äiti ja tytär pääsevät leikkimään samoilla Barbie-nukeilla.

Odotamme kuitenkin vielä ruotsalaisten feministien kannanottoa asiaan. Heillä saattaisi olla jotain sanottavaa lapsiavioliitoista ja avioliiton fyysisestä täyttämisestä täysi-ikäisen miehen sekä esimurrosikäisen tytön tai juuri siihen saapuneen nuoren neitosen kanssa.

Mutta ruukinmatruuna on tulkinnut, että monikulttuurisuuteen kuuluu, että eri kansanryhmillä on eri pelisäännöt, ja näin varmaan on tässäkin tapauksessa.

10 comments:

Tomi said...

Mikä tuossa on ihmeellistä,aviomies on persaukinen ja tyttö alle kahdenkymmenen (ei siia varmaankaan alle 18 v.)?

Ironmistress said...

Suattoop olla vua suattoop olla olemattannii.

Miltton Friidman said...

Mutta ruukinmatruuna on tulkinnut, että monikulttuurisuuteen kuuluu, että eri kansanryhmillä on eri pelisäännöt, ja näin varmaan on tässäkin tapauksessa.

Kyllähän se sillein on.

Eivät arvanneet oikeusoppineet mitä seuraisi siitä, että vaikkapa Ruotsissa voidaan soveltaa ulkomaan kansalaiseen hänen lähtömaansa lakia tietyissä tapauksissa.

Mitäpä sitten, jos lähtömaan lakina on sharia?

Siinä on länsimaiseen kristilliseen kulttuuripiiriin kuuluva oikeusjärjestelmä koetuksella.

Mutta tietysti oikeusjärjestelmähän on ollut aina vihervasemmiston tulilinjalla. Kaikkihan tietävät hyvin mm. kotimaisen DEMLA:n.

Saattamalla länsimainen ja sivistynyt oikeusjärjestelmä ristiriitaan sharia-lain kanssa mädättää oikeusjärjestelmää. Puhumattakaan siitä, jos sharia-lakia tulkitaan joissain tapauksissa superiooriksi länsimaiseen oikeuskäytäntöön nähden.

jmk said...

Pikku hiljaa alkaa maksajalla keittää yli. Tämä homma ei voi enää näin jatkua kauan. Joko saadaan kohta takaisin joku tolkku tähän hommaan, tai tomit ja muut joutuvat panemaan meidät maksajat keskitysleirille.

Tiedemies said...

Off-topic, mutta voisi kiinnostaa kun kerran kyselet mitä on Chutzpah, niin voisiko se olla pomon osalta tätä. Alainen luovutti munuaisen esimiehelleen, ja esimes antoi potkut koska tämä jäi sairaslomalle...

Ironmistress said...

Juu, tuo sama uutinen sattui täälläkinpäässä silmään! Aivan uskomatonta röyhkeyttä pomolta.

Tomi said...

JMK, paradoksaalista kyllä Suomessa keskitysleirejä ovat harrastaneet vain isänmaalliset sisällis-, talvi- ja jatkosodan aikana.

Eräs isänmaallinen kirkonmies (Elias Simojoki) haaveili keskitysleireistä poliittisille vastustajilleen jopa rauhan aikana.

Sami Sundell said...

Kyseessä on siis islamilaisesta maasta kotoisin oleva maahanmuuttajaperhe, jonka tytär oli naitettu islamilaiseen tapaan varhaiskypsässä iässä.

Onko? Onhan se hienoa, että mielikuvitus toimii, mutta tuota ei mainita sanallakaan sen paremmin linkkaamassasi jutussa kuin siinä alkuperäisessä UNT:n jutussa.

Heillä saattaisi olla jotain sanottavaa lapsiavioliitoista ja avioliiton fyysisestä täyttämisestä täysi-ikäisen miehen sekä esimurrosikäisen tytön tai juuri siihen saapuneen nuoren neitosen kanssa.

Saattaa hyvinkin olla, mutta miten se liittyy tähän juttuun? Mistä lähtien 16-20-vuotias (jonka mainitset jopa itse kirjoituksessasi) on esimurrosikäinen? Sweden confidential - joka vaikuttaa luotettavuuden perukuvalta - puhuu lukiolaistytöstä.

Mutta ruukinmatruuna on tulkinnut, että monikulttuurisuuteen kuuluu, että eri kansanryhmillä on eri pelisäännöt, ja näin varmaan on tässäkin tapauksessa.

Mitä pelisääntöjä tässä siis vaihdellaan? Eivätkö ruotsalaiset 16-20-vuotiaat saa mennä naimisiin? Vai saavatko ruotsalaiset vanhemmat naimisissa olevista tyttäristä korotettua lapsilisää - uutisen maahanmuuttajaksi olettamaltasi isältähän korotus päätettiin periä takaisin.

Maahanmuuttajaperheen voin uskoa, lapsivaimoa ihan heti en. Ja ihan uskomuksistani riippumatta, jospa vältettäisiin omien ennakkoluulojen esittämistä faktoina. Jälkimmäisiä kun ei tässä kirjoituksessa ole nimeksikään.

Becker said...

No mutta Ruotsissahan nyt kaikki on mahdollista. Kantaväestö se vaan maalailee mökkejään Falurödillä ja katselee Big Brotheria samalla kun mamuihin tuhlataan miljardeja kruunuja.
Tällaisella taudilla on taipumus myös levitä vaikkapa Suomeen, joten ollaanpa tarkkoina.

vinbju said...

Monikulttuurisuus Suomessa on poliittisesti värittynyttä suvaitsemattomuutta ja pahuutta ihmisten pöljyyden kautta. Samanlaiselta kulttuurimarxilaisuudelta se näyttää muuallakin maailmassa.